Hozzávalók (4 személyre):
3 db érett körte
10 dkg szeder
2 db érett őszibarack
2 evőkanál mandulapehely
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál frissen facsart narancslé
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
1 evőkanál méz
1 vaníliarúd
2 dl joghurt
5 dkg kis kemény amaretti (mandulás habcsók)
Serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a mandulapelyhet, majd hagyjuk hűlni. A barackot és körtét mossuk, magozzuk, szeleteljük vékony cikkelyekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A narancslevet, porcukrot és őrölt szerecsendió-virágot keverjük össze, és öntsük a gyümölcsökre. A mandulás habcsókokat zacskóba téve törjük apróra sodrófával. A morzsolt amarettit keverjük a joghurthoz, majd a szószhoz adjuk hozzá a mézet és egy kevés valódi vaníliát. Keverjük össze az öntetet, majd öntsük le vele a gyümölcssalátát, szórjuk rá a mandulapelyhet, és díszítsük szederrel. Mennyei!