nlc.hu
Gasztro
Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda

Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda

Hozzávalók (4 személyre):

• 4 db sárgabarack
• 20 dkg szilva
• 1 db banán
• 20 dkg cseresznye
• 3 evőkanál citromlé
• 4 evőkanál méz
• néhány mentaágacska
• 10 dkg tejszínhab
• 2 sárgadinnye a tálaláshoz

Mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét, szilvát és sárgabarackot magozzuk ki, és vágjuk vékony gerezdekre. A banánt hámozzuk meg, és vágjunk kissé ferdén vékony szeleteket belőle. Egy tálban óvatosan dolgozzuk össze a felaprított hozzávalókat, majd a mézet keverjük simára a citromlével, és locsoljuk meg vele a gyümölcseinket. Mossuk meg a mentaleveleket, aprítsuk fel, majd szórjuk a salátára. Végül pedig vágjuk félbe a sárgadinnyéket, kanalazzuk ki a magokat, és vájjuk ki a húsukat is egy kb. 1 cm vastag réteget hagyva a héjában. A salátát a félbevágott dinnyecsészében tejszínhabbal díszítve tálaljuk.







Tipp: A dinnyéből karalábévájóval is kikanalazhatjuk a húsát, így apró golyócskákat kapunk, amit felhasználhatunk vegyesdinnye-salátához is. Ehhez zöld és sárga húsú, valamint görögdinnyére lesz szükségünk. A magok eltávolítása után vájjunk a dinnyékből speciális kanállal gombócokat, majd keverjünk össze 2 evőkanál narancslikőrt, 3 evőkanál citromlevet egy lapos kávéskanál reszelt citromhéjjal és egy evőkanál porcukorral, végül locsoljuk a gyümölcsökre.





Jó tudni: A dinnye értékes belső tulajdonságokkal rendelkezik. Nyári csemegénk tele van káliummal, magnéziummal, és további vitaminok értékes hordozója, nyáron a folyadékigényünk fedezésében és a vesetisztításban egyaránt fontos szerepet tölt be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top