Hozzávalók:
3 dl tej
3 dl habtejszín
4 tojássárgája
1 csésze cukor (kb. 18 dkg)
1 csomag vaníliás cukor
egy tábla jó minőségű étcsokoládé
egy csipetnyi só
egy narancs reszelt héja
Elkészítés:
Melegítsd fel a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot. Gőz fölött, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával olvaszd fel az étcsokit, tegyél bele egy csipetnyi sót, majd tedd félre. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, majd csurgasd hozzá a tejszínes tejet. Tedd vissza a tűzre, és kezdd el krémessé főzni. Közben öntsd hozzá az olvasztott csokoládét és reszeld bele a narancs héját. Ha elkészült, hűtsd le, és tedd be a hűtőbe egy-két órára, majd irány a fagyigép.
Fagyigép nélkül: egy egész éjszakára hagyd a mélyhűtőben, közben egyszer-kétszer (főleg az elején) kevergesd át, hogy ne kristályosodjon.