Hozzávalók:
4 konyhakész pisztráng
1 csokor petrezselyem
1 csomó kapor
1 citrom leve
Elkészítés: A pisztrángot kívül-belül sózzuk, borsozzuk, a petrezselymet és a kaprot apróra vágjuk, majd egyenként a pisztrángokba töltjük, a halat végül alufóliába tesszük, és a sütőrostra helyezzük. Időnként megforgatva kb. 15-20 percig grillezzük. Végül óvatosan felnyitjuk a fóliát, és a citromlevet a pisztrángokra csepegtetjük.
Zöldfűszeres vaj
200 g puha vaj
2 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
2 teáskanál apróra kockázott hagyma
2 teáskanál citromlé
3 teáskanál apróra vagdalt petrezselyem
2 teáskanál apróra vagdalt tárkonylevél
fehérbor
só
Elkészítés: Elsőként keverjük simára a puha vajat, majd dolgozzuk hozzá a többi összetevőt, ezután helyezzük a masszát pergamenpapírba, és formáljunk hengert belőle. Végül tegyük hűtőbe. Tálaláskor a megszilárdult vajhengert a papírból kivéve forró vízbe mártott késsel szeljük fel.