Gasztro

Alufóliában grillezett pisztráng zöldfûszeres vajjal

Hozzávalók:

• 4 konyhakész pisztráng
• 1 csokor petrezselyem
• 1 csomó kapor
• 1 citrom leve
Elkészítés: A pisztrángot kívül-belül sózzuk, borsozzuk, a petrezselymet és a kaprot apróra vágjuk, majd egyenként a pisztrángokba töltjük, a halat végül alufóliába tesszük, és a sütőrostra helyezzük. Időnként megforgatva kb. 15-20 percig grillezzük. Végül óvatosan felnyitjuk a fóliát, és a citromlevet a pisztrángokra csepegtetjük.

Zöldfűszeres vaj

• 200 g puha vaj
• 2 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
• 2 teáskanál apróra kockázott hagyma
• 2 teáskanál citromlé
• 3 teáskanál apróra vagdalt petrezselyem
• 2 teáskanál apróra vagdalt tárkonylevél
• fehérbor
• só

Elkészítés: Elsőként keverjük simára a puha vajat, majd dolgozzuk hozzá a többi összetevőt, ezután helyezzük a masszát pergamenpapírba, és formáljunk hengert belőle. Végül tegyük hűtőbe. Tálaláskor a megszilárdult vajhengert a papírból kivéve forró vízbe mártott késsel szeljük fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top