Gasztro

Keleti pác

Mennyeien ízesíthető vele szinte minden hús. Különösen ajánlott sertéskarajhoz, dagadóhoz és marhasteakhez.

Hozzávalók:

• 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
• 2 evőkanál méz
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 4 evőkanál sherry
• 1 evőkanál szójaszósz
• egy csipet őrölt bors
• ½ teáskanál szegfűszeg
• 4 evőkanál hideg fekete tea

A hozzávalókat összekeverjük, a grillezendő hús mindkét oldalát megkenjük, és fedővel letakart fémedényben a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp: A soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatjuk. A sütés folyamán kenegessük a marinádot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top