Gasztro

Marinád vegetáriánusoknak

Természetesen a zöldségeket is célszerű bepácolni, mielőtt a grillrácsra kerülnének. Az alábbi marinád bármely zöldségféléhez kiválóan kombinálható. Mesterien puha és aromás lesz tőle a sütögetni kívánt padlizsán, piros húsú paprika vagy gomba.

Hozzávalók:

• ½ dl olívaolaj
• 1 gerezd összenyomott fokhagyma
• ½ dl frissen csavart citromlé
• ½ dkg apróra tépett friss bazsalikomlevél

Elkészítés: A hozzávalókat egy zárható üvegben jól összerázzuk, majd az előzőleg már felszeletelt, lesózott és lecsöpögtetett zöldségekre öntjük, és óvatosan összeforgatjuk. Zárható edényben egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top