Hozzávalók:
25 dkg mozzarella sajt
3 db piros kaliforniai paprika
só, bors
olívaolaj
citromlé
bazsalikom
Elkészítés:
A paprikát süsd meg a gáz tüzénél, néhány perc alatt mindkét oldalát. Vagy tedd be a sütőbe úgy 15 percre. Akkor jó, amikor a héja teljesen megbarnul. Ekkor még melegen tedd be egy műanyag (fagyasztáshoz használt) zacskóba, és hagyd benne legalább 10 percig, hogy a héja fellazuljon. Kapard le róla a barna héját, majd hámozd meg és vágd fel csíkokra a sült paprikát. Tedd egy tálra, szórd rá a mozzarellaszeleteket, és locsold meg az öntettel. Ehhez keverj össze fél kiskanál mustárt fél citrom levével (kb. 1 evőkanálnyi) és 3 evőkanál olívaolajjal. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal.