Hozzávalók:
3 db kockára vágott burgonya
3 db kockára vágott sárgarépa
1 szál karikára vágott póréhagyma
15 dkg feldarabolt zöld hüvelyű bab (franciabab)
1 db fehérbab-konzerv
10 dkg csavart levestészta
2 evőkanál zsemlemorzsa
A pistouhoz:
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
félmaroknyi friss bazsalikomlevél
2 evőkanál parmezán sajt, só
A leveshez 1,5-2 liter vizet forralj fel, és dobd bele a feldarabolt zöldségeket: burgonya, sárgarépa, póréhagyma, zöldbab, és lefedve főzd legalább 20 percig. Ekkor add hozzá a fehér babot, a levestésztát, a zsemlemorzsát, és fedő nélkül főzd további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ezalatt készítsd el a szószt: turmixold össze a fokhagymát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot és a parmezánt, cseppenként adagold hozzá az olívaolajat.
Ezt a krémet keverd bele a levesbe. Tálald pirítóssal, sajttal megszórva.