nlc.hu
Gasztro
Provence-i zöldségleves (pistou leves)

Provence-i zöldségleves (pistou leves)

Hozzávalók:


• 3 db kockára vágott burgonya
• 3 db kockára vágott sárgarépa
• 1 szál karikára vágott póréhagyma
• 15 dkg feldarabolt zöld hüvelyű bab (franciabab)
• 1 db fehérbab-konzerv
• 10 dkg csavart levestészta
• 2 evőkanál zsemlemorzsa

A pistouhoz:


• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál sűrített paradicsom
• félmaroknyi friss bazsalikomlevél
• 2 evőkanál parmezán sajt, só

A leveshez 1,5-2 liter vizet forralj fel, és dobd bele a feldarabolt zöldségeket: burgonya, sárgarépa, póréhagyma, zöldbab, és lefedve főzd legalább 20 percig. Ekkor add hozzá a fehér babot, a levestésztát, a zsemlemorzsát, és fedő nélkül főzd további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ezalatt készítsd el a szószt: turmixold össze a fokhagymát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot és a parmezánt, cseppenként adagold hozzá az olívaolajat.
Ezt a krémet keverd bele a levesbe. Tálald pirítóssal, sajttal megszórva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top