Gasztro

Újabb sikerek, újabb érmek!

Kihirdették Franciaországban Bordeuxban a Vinexpo 2007 borászati szakkiállításon, a Les Citadelles du Vin borverseny eredményeit.








Idén 15. alkalommal került megrendezésre a franciaországi Bordeaux-tól néhány kilométerre elhelyezkedő Bourg-sur-Gironde városkában a Les Citadelles du Vin nemzetközi borverseny, melynek június 17-én lett vége. A versenyre 30 országból érkeztek minták, melyeket nemzetközileg elismert szakértők értékeltek. A zsűri 401 terméknek ítéltek kitűntetéseket, melyek az aranyéremnek megfelelő Citadelles Trophée, az ezüstéremnek megfelelő Excellence Trophée és a bronzéremnek megfelelő Prestige Trophée elnevezéseket kapták.

A versenyen összesen 14 magyar termék kapott érmet. Ezekből a Hungaria Extra Dry pezsgő, valamint BB Zrt. balatonboglári termékei, a Chapel Hill Sparkling Chardonnay-Pinot Noir, a Chapel Hill Sauvignon blanc 2006 és a Chapel Hill Chardonnay 2006 Trophée Excellence kitüntetést kapták.

Továbbá a Törley Pezsgőpincészet Kft. a Törley Chardonnay 2004-es évjáratú és külön az amerikai pezsgőpiacra szánt Törley Grande Cuvée pezsgőket Trophée Prestige kitüntetéssel jutalmazták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top