nlc.hu
Gasztro
Gombakrémleves fokhagymás pirítóssal

Gombakrémleves fokhagymás pirítóssal

• 2 liter alaplé
• 2 evőkanál vaj
• 1 citrom leve
• 1 marék kakukkfű
• 1/2 kg vegyes erdei gomba megpucolva
• 1 csomag angolzeller-szár apróra vágva
• 1 fej vöröshagyma apróra vágva
• só
• bors
• 1 pohár tejföl
• 6 szelet kenyér
• 3 gerezd fokhagyma


A gombát és a zellerszárat vajon megpirítjuk. (A lényeg az, hogy a gomba elfője a levét).
Ha ez megtörtént, felöntjük az alaplével, 25 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Ekkor belerakjuk a tejfölt és a citromlevet, és botmixerrel krémesre daráljuk.







Ha minden krémes, mehet vissza a tűzre, és forraljuk fel egyszer.

Készítsük el a pirítósokat, kenjük meg vastagon fokhagymával, vágjuk apró kockára, és szórjunk meg vele minden kitálalt levest.

Zene: Marilyn Manson: If I Was Your Vampire

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top