2 liter alaplé
2 evőkanál vaj
1 citrom leve
1 marék kakukkfű
1/2 kg vegyes erdei gomba megpucolva
1 csomag angolzeller-szár apróra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
só
bors
1 pohár tejföl
6 szelet kenyér
3 gerezd fokhagyma
A gombát és a zellerszárat vajon megpirítjuk. (A lényeg az, hogy a gomba elfője a levét).
Ha ez megtörtént, felöntjük az alaplével, 25 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Ekkor belerakjuk a tejfölt és a citromlevet, és botmixerrel krémesre daráljuk.
Ha minden krémes, mehet vissza a tűzre, és forraljuk fel egyszer.
Készítsük el a pirítósokat, kenjük meg vastagon fokhagymával, vágjuk apró kockára, és szórjunk meg vele minden kitálalt levest.
Zene: Marilyn Manson: If I Was Your Vampire