2 liter alaplé
2 evőkanál vaj
1 marék majoránna apróra vágva
1 kg vöröshagyma meghámozva, szeletekre vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 pohár tejföl
só
bors
20 dkg puha sajt
6 szelet kenyér
A hagymát és a fokhagymát a vajon megfuttatjuk. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a majoránnát, megforraljuk. 15-20 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Beleborítjuk a tejfölt, jöhet a botmixer, krémesre daráljuk. Visszarakjuk a tűzre, megforraljuk.
A kenyeret megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőben 10 percet pirítjuk (ennyi idő elég a leves újraforrásának is).
Kóstolásnál sóval, borssal finomítunk az ízek egyensúlyán, és tálalásnál minden tál levesbe tegyünk egy sajtos pirítóst.
Zene: Pink Martini: Taya Tan