Gasztro

Hagymakrémleves sajtos pirítóssal

• 2 liter alaplé
• 2 evőkanál vaj
• 1 marék majoránna apróra vágva
• 1 kg vöröshagyma meghámozva, szeletekre vágva
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 pohár tejföl
• só
• bors
• 20 dkg puha sajt
• 6 szelet kenyér

A hagymát és a fokhagymát a vajon megfuttatjuk. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a majoránnát, megforraljuk. 15-20 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Beleborítjuk a tejfölt, jöhet a botmixer, krémesre daráljuk. Visszarakjuk a tűzre, megforraljuk.







A kenyeret megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőben 10 percet pirítjuk (ennyi idő elég a leves újraforrásának is).

Kóstolásnál sóval, borssal finomítunk az ízek egyensúlyán, és tálalásnál minden tál levesbe tegyünk egy sajtos pirítóst.

Zene: Pink Martini: Taya Tan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top