Gasztro

Hagymakrémleves sajtos pirítóssal

• 2 liter alaplé
• 2 evőkanál vaj
• 1 marék majoránna apróra vágva
• 1 kg vöröshagyma meghámozva, szeletekre vágva
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 pohár tejföl
• só
• bors
• 20 dkg puha sajt
• 6 szelet kenyér

A hagymát és a fokhagymát a vajon megfuttatjuk. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a majoránnát, megforraljuk. 15-20 percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Beleborítjuk a tejfölt, jöhet a botmixer, krémesre daráljuk. Visszarakjuk a tűzre, megforraljuk.







A kenyeret megszórjuk reszelt sajttal, és 220 fokos sütőben 10 percet pirítjuk (ennyi idő elég a leves újraforrásának is).

Kóstolásnál sóval, borssal finomítunk az ízek egyensúlyán, és tálalásnál minden tál levesbe tegyünk egy sajtos pirítóst.

Zene: Pink Martini: Taya Tan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése