Gasztro

Egzotikus növényvarázs

címmel jelent meg a nlcafe növényszakértõjének, Lovas Katalinnak az új kötete. A szerzõ kézen fogja az olvasót, és elvezeti a Föld virágokban és gyümölcsösökben dúskáló tájaira Új-Zélandtól a Csendes-óceáni szigetvilágon át Afrika vadregényes vidékeire.





Harminc éve járja a világot, és ahol izgalmas növényekre bukkan, onnan hazahozza a magokat, hogy itthon megismétlődjék a csoda: káprázatos virágok és egzotikus gyümölcsök fejlődjenek a kertjében, lakásában.

A szerző nem csak ismerteti a növényeket írásban és fotókon, de meg is osztja tapasztalatait a botanikai ritkaságok nevelésével kapcsolatban. Az Egzotikus növényvarázs című könyvben olvasható ismeretek birtokában még a kezdő kertészkedő is sikerre számíthat!

A kötet első fejezete a délszaki gyümölcsökkel foglalkozik, és megtudható belőle, hogy nem ördöngösség kivit, avokádót vagy éppenséggel ananászt nevelni. A gyümölcsökhöz izgalmas recepteket is kínál.

A második fejezet olyan egzotikus fűszernövényekkel foglalkozik, mint a gyömbér, a kurkuma vagy a mindenki által jól ismert bors. Az ismertetésből nem hiányzik a hazai medvehagyma sem, amely az utóbbi években vált bio-slágerré.

A harmadik fejezet a dísznövényeké. A szerző nem csinál titkot abból, hogy kedvencei közé tartoznak a fajban gazdag hibiszkuszok és a golgotavirágok, akárcsak a pompás pillangófák, eukaliptuszok.

A könyv könnyed, közérthető stílusban íródott, és élvezetessé teszi az olvasást a növényekhez kapcsolódó mítoszok, legendák és „botanikai pletykák” ismertetése is. Szakkönyv és ismeretterjesztő mű ötvözetéről van szó, amelynek ott a helye minden, kertet és növényt kedvelő olvasó könyvespolcán.





Az Egzotikus növényvarázs című kötet az Új Ember Kiadó gondozásában jelent meg. Ára 2900 forint, és a Kiadó könyvesboltjain kívül a nagyobb könyvesházakban is kínálják. A könyvhéten az Új Ember Kiadó standján találkozhat vele az érdeklődő olvasó. 




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top