Hozzávalók:
2 szelet pulykamell
1 újhagyma
12 dkg gomba
1 újrépa
1 újgyökér
fél zeller
3 ek. növényi főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
tk. mustár
liszt
só
bors
Elkészítési javaslat:
A kivert hússzeleteket sózd, borsozd, és forgasd meg lisztben. Kevés olajon hirtelen süsd ki, és jénai edénybe rakd le. A visszamaradt olajat kissé kipótolva a hagymakarikákat párold üvegesre, majd tedd bele a karikára vágott zöldségeket, és pár percig kevergetve süsd át, majd szórd bele a gombát. Fedő nélkül jól párold meg, majd add hozzá a mustárt és a tejszínt. Ezt a húsra öntsd rá, majd fedd be reszelt sajttal. 30 percig fólia alatt süsd, majd pár percig fólia nélkül is.
Párolt rizzsel és/vagy sült krumplival tálald! |