Gasztro

Rakott krumpli

Hozzávalók:

• 4 db nagyobb héjában főtt krumpli
• 10 dkg füstölt kolbász
• 2 tojás
• másfél pohár laktózmentes tejföl
• só
• 10 dkg reszelt sajt
• 10 dkg laktózmentes margarin

Elkészítési javaslat:

A megfőtt krumplit hámozd meg, a kolbászt karikázd fel, és kicsi margarinon süsd át. A tojásokat verd habosra, szórj bele 5 dkg sajtot, keverj bele egy pohár tejfölt. A tűzálló tálat kend ki margarinnal, és rétegezd bele a krumplit karikára vágva, sózd meg, tedd rá a kolbászt, majd locsold meg a tojásos masszával, vágj rá vékony margarindarabkákat. Erre kerül még egy réteg krumpli, só, kolbász, tojás, vaj, majd takard be krumplikarikákkal, amit szintén sózz meg. Néhány margarindarabkát még kapjon az étel a tetejére, és a megmaradt tojást öntsd rá, és kend meg a fél pohár tejföllel. Végül szórd meg sajttal, és lefedés nélkül süsd forró sütőben kb. 25 percig. Közben ellenőrizd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top