nlc.hu
Gasztro
Meggyes zselékocka

Meggyes zselékocka

Hozzávalók:


• 10 dkg babapiskóta
• kevés rum
• 125 g Philadelphia krémsajt
• 2 evőkanál porcukor
• 1 kiskanál vaníliás cukor
• 30 dkg friss meggy (vagy befőtt)
• 2 púpozott (kb. 20 g) evőkanál zselatinpor
• kb. 3-4 deci víz vagy a befőtt leve

Egy kisebb négyszögletes (pl. 20×20-as) sütőformát bélelj ki a babapiskótával. Ezt locsold meg rummal. Kend rá a porcukorral, vaníliás cukorral elkevert krémsajtot. A meggyszemeket magozd ki, szűrd le, és a levét tedd félre, a gyümölcsöket pedig fektesd a babapiskótára. A zselatint szórd egy lábosba, öntsd rá a vizet és a meggyről lecsöpögtetett lét vagy a befőtt levét. Folytonos keverés közben melegítsd fel, hogy a zselépor feloldódjon. Kicsit hagyd hűlni, majd öntsd a gyümölcsre, és hagyd megdermedni. Tálald kockákra felvágva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top