Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg padlizsán
50 dkg sajttal és spenóttal töltött tortellini tészta
olaj
1 kisebb felaprított vöröshagyma
2 gerezd áttört fokhagyma
fél csokor friss bazsalikom
1 üveg natúr paradicsomszósz
1 db piros színű kaliforniai paprika
Elkészítés:
Sós vízben főzzük puhára a tésztát, közben kevés olajon óvatosan pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paprikát és a szintén kockára szeletelt padlizsánt. Enyhén pirítsuk meg a zöldségeket, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát és a paradicsomszószt. Keverjük meg a szószt, majd főzzük takaréklángon, és hagyjuk, hogy a padlizsán puhára párolódjon. Az elkészült mártáshoz adjuk hozzá a felaprított friss bazsalikomot és az előzőleg leszűrt tortellini tésztát. Az egészet lágyan forgassuk át, és már tálalhatjuk is.
Figyelem: A padlizsán könnyen megbarnulhat, ha túl korán kockázzuk fel, így csak közvetlenül a főzés előtt aprítsuk fel. |