Gasztro

Töltött cukkini sajtszószban

Hozzávalók (a töltelékhez) 4 személyre:

• 2 db közepes cukkini
• 15 dkg darált pulykahús
• 1 szelet főtt sonka
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csokor aprított petrezselyem
• 15 dkg tejföl
• 1 tk. citromlé
• 2 ek. olívaolaj
• 1 kk. kakukkfű
• só
• bors
• 1,5 dl tyúkhúsleves

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd az apró kockákra vágott sonkát is mellészórjuk, és a kettőt pár percig pároljuk. A hagymás-sonkás egyveleget hagyjuk kihűlni, és beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. A keveréket hozzáadjuk a darált húshoz, és fűszerezzük, sóval, borssal, petrezselyemmel és a kakukkfűvel. A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, majd kanállal kb. 1 cm mély vájatot készítünk a belsejében. Az így kapott cukkinicsészéket megtöltjük a húsos masszával, meglocsoljuk a levessel, és a tetejére öntjük a tejfölt. Végül előmelegített sütőben 180 fokon, minimum 30 percig sütjük.

Hozzávalók a sajtszószhoz:

• 3 dl tej
• 2 ek. vaj
• 3 ek. liszt
• 15 dkg reszelt sajt
• szerecsendió
• só
• bors

Elkészítés:

A besamelmártáshoz hasonlóan forrósítsuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet, és állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a forró tejet. Jól forraljuk fel, és közben ízesítsük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval. A besűrűsödött szószhoz adjuk hozzá a sajtot, majd tálaljuk az elkészült töltött cukkinihez.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top