Hozzávalók:
50 dkg fusilli tészta
1 doboz olajos tonhalkonzerv
4 darab keményre főtt tojás
1 pohár natúr joghurt
2 ek. majonéz (ideális a natúr majonéz lenne, amelynek krumpli az alapanyaga és nem tartalmaz cukrot, valamint tartósítószert, bioboltokban kapható)
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb felkockázott, lesózott uborka
4 érett paradicsom
10-12 szem fekete olajbogyó
só
bors
1 tk. citromlé
fél csokor friss petrezselyem
1 tk. cukor
A szokásos módon főzzük puhára a tésztát, majd szűrjük, és öblítsük le hideg vízzel. A lecsöpögtetett fusilli tésztát egy nagy tálban keverjük össze a felaprított főtt tojással, a felkockázott és lesózott, valamint lecsöpögtetett uborkával és a szintén apró kockákra vágott paradicsommal. Ezután szűrjük le a konzerv tonhal olajos levét, és a hal húsát törjük össze egy villával, majd ezt is adjuk a tésztás-zöldséges mixhez. Egy kisebb tálban keverjük a natúr joghurthoz a majonézt, a zúzott fokhagymákat, a cukrot és a citromlevet, ízesítsük sóval, borssal, és aprítsuk bele a petrezselymet is. Végül öntsük nyakon a joghurtos szósszal a tonhalas tésztasalátát, és óvatosan keverjük össze az egészet. Tálaláskor díszítsük az olajbogyókkal.