Hozzávalók:
1 érett, puha avokádó
2 gerezd fokhagyma
fél fej aprított vöröshagyma
3 evőkanál víz
2 tk. szezámmag
fél citrom leve
fél csokor aprított petrezselyem
só
Elkészítés:
Vágjuk hosszában félbe a puha avokádót, magozzuk ki, és kanalazzuk ki a húsát. A friss avokádómasszát tegyük turmixgépbe, vagy egy hosszú műanyag pohárba, ha van botturmixunk. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát, a vöröshagymát, a vizet, a citrom levét és a petrezselymet. Sózzuk ízlés szerint, majd egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg a fokhagymát, de ügyeljünk, mert az apró szemek könnyen kipattognak a pirítás közben (takarjuk le egy fedővel). Adjuk az aranybarnára perzselt szezámmagot is az egyveleghez, aztán indulhat is a turmixolás. (Ha nehezen megy, öntsünk a masszához még egy kis vizet.)