Gasztro

Avokádópástétom

Hozzávalók:

• 1 érett, puha avokádó
• 2 gerezd fokhagyma
• fél fej aprított vöröshagyma
• 3 evőkanál víz
• 2 tk. szezámmag
• fél citrom leve
• fél csokor aprított petrezselyem
• só

Elkészítés:
Vágjuk hosszában félbe a puha avokádót, magozzuk ki, és kanalazzuk ki a húsát. A friss avokádómasszát tegyük turmixgépbe, vagy egy hosszú műanyag pohárba, ha van botturmixunk. Adjuk hozzá az áttört fokhagymát, a vöröshagymát, a vizet, a citrom levét és a petrezselymet. Sózzuk ízlés szerint, majd egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg a fokhagymát, de ügyeljünk, mert az apró szemek könnyen kipattognak a pirítás közben (takarjuk le egy fedővel). Adjuk az aranybarnára perzselt szezámmagot is az egyveleghez, aztán indulhat is a turmixolás. (Ha nehezen megy, öntsünk a masszához még egy kis vizet.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top