Hozzávalók 4 személyre:
4-6 darab pitakenyér
80 dkg felcsíkozott csirkemellfilé
1 adag rukola
1 adag madársaláta
3 db paradicsom
1 fej lila hagyma
só
bors
sült húsok fűszerkeveréke
Elkészítés:
A csirkemellcsíkokat sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A zöldségeket előkészítjük, a madársalátát és a rukolát megmossuk, a lila hagymát és a paradicsomot vékony cikkelyekre szeleteljük. Először a zöldségeket, majd az elkészült húst is pitákba tölthetjük. Ezután elkészítjük a majonézes joghurtszószt.
Majonézes joghurtszósz
Hozzávalók:
3 dl joghurt
½ ek. mustár
2 ek. napraforgóolaj
1 ek. fehérborecet
1 ek. citromlé
1 csokor apróra vágott petrezselyem
só
bors
pirospaprika
Elkészítés: Végtelenül egyszerű, csupán keverjük össze a hozzávalókat, és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és egy csipet őrölt pirospaprikával. Végül öntsük a húsos-zöldséges egyvelegre. Ezt a műveletet célszerű a szabadban végezni, így nem fog elázni a pitatészta, és mindenki kedvére locsolhatja a saját szendvicsét.
Tipp: A rozmaringgal fűszerezett pirított csirke mennyeien kombinálható uborkával és tormával is.