Hozzávalók:
• 4 tojás
• 5 dkg cukor
• só
• 12,5 dkg liszt
• 2,5 dl tej
• 5 dkg vaj, felolvasztva
• 1 citrom lereszelt héja
• 1 kiskanál vaníliaaroma
• 4 db körte
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt, a pitetortaformát vajazd ki, és fedd be az alját körteszeletekkel.
Keverd össze a tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval, majd szitáld bele a lisztet és egy citrom reszelt héját. Egy pohárban keverd össze a tejet, az olvasztott vajat a vaníliaaromával, majd öntsd a lisztes masszához, és jól keverd össze. Ezt a folyós masszát öntsd a körtére. Előmelegített sütőben 55 perc alatt aranyszínűre sül. Tálaláskor szórd meg porcukorral. (Nem kell megijedni, ez nem egy hagyományos piskótaalap. Állagra inkább a vastagabb palacsintatésztára emlékeztet.)