Hozzávalók:
5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
12,5 dkg + 3 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kristálycukor
20 dkg aszalt sárgabarack (vagy ugyanennyi friss sárgabarack vagy sárgabarackbefőtt, mag nélkül)
8 dkg barna cukor
2 tojás
5 dkg dió apróra zúzva
1 csomag vaníliás cukor
Az aszalt sárgabarackot kevés vízzel hozd forrásba, és főzd még legalább 10 percig. Majd botturmix segítségével pürésítsd.
Gyúrd össze a 10 dkg lisztet, a vajat és a kristálycukrot, nyújtsd ki, és fektesd egy kisebb tepsi aljába. Süsd úgy 15 percig, amíg barnulni kezd.
Keverd össze a megmaradt lisztet, a sárgabarackpürét, a barna cukrot, a diódarabokat, a tojást, a sütőport és a vaníliaaromát. Öntsd a tésztára, és süsd további 20 percig. Kihűlve, kockára szelve tálalhatod. A tetejét szórd meg porcukorral.