Gasztro

Sárgabarackos szelet

Hozzávalók:

• 5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
• 12,5 dkg + 3 evőkanál liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 4 dkg kristálycukor
• 20 dkg aszalt sárgabarack (vagy ugyanennyi friss sárgabarack vagy sárgabarackbefőtt, mag nélkül)
• 8 dkg barna cukor
• 2 tojás
• 5 dkg dió apróra zúzva
• 1 csomag vaníliás cukor

Az aszalt sárgabarackot kevés vízzel hozd forrásba, és főzd még legalább 10 percig. Majd botturmix segítségével pürésítsd.
Gyúrd össze a 10 dkg lisztet, a vajat és a kristálycukrot, nyújtsd ki, és fektesd egy kisebb tepsi aljába. Süsd úgy 15 percig, amíg barnulni kezd.

Keverd össze a megmaradt lisztet, a sárgabarackpürét, a barna cukrot, a diódarabokat, a tojást, a sütőport és a vaníliaaromát. Öntsd a tésztára, és süsd további 20 percig. Kihűlve, kockára szelve tálalhatod. A tetejét szórd meg porcukorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top