
Hozzávalók:
80 dkg főtt csicseriborsó (ritkán, de konzerv formájában is kapható)
egy citrom leve
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1-2 evőkanál tahini (szezámpüré)
só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsót sós vízben főzd puhára, majd szűrd le. Ha konzervet használsz, öntsd egy lábosba a lével együtt, és forrald fel. Ezalatt tisztítsd meg a fokhagymát, és aprítsd fel. A citrom levét facsard ki. Amikor a csicseriborsó forr, a tűzről levéve, a főzőléből 0,5 dl-t tegyél félre, szűrd le, és a fokhagymával, citromlével és a félretett főzőlé hozzáadásával turmixold krémesre. Add hozzá az olívaolajat (3-5 evőkanál) és a tahinit. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. Tedd néhány órára a hűtőszekrénybe, és a tetejére önts egy kevés olívaolajat.