nlc.hu
Gasztro
Humusz

Humusz

Többfajta színben-ízben létezik. Alapja a csicseriborsó, amelyet gyakran sárgaborsóval helyettesítenek.

Hozzávalók:


• 80 dkg főtt csicseriborsó (ritkán, de konzerv formájában is kapható)
• egy citrom leve
• 2 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• 1-2 evőkanál tahini (szezámpüré)
• só, bors


Elkészítés:

A csicseriborsót sós vízben főzd puhára, majd szűrd le. Ha konzervet használsz, öntsd egy lábosba a lével együtt, és forrald fel. Ezalatt tisztítsd meg a fokhagymát, és aprítsd fel. A citrom levét facsard ki. Amikor a csicseriborsó forr, a tűzről levéve, a főzőléből 0,5 dl-t tegyél félre, szűrd le, és a fokhagymával, citromlével és a félretett főzőlé hozzáadásával turmixold krémesre. Add hozzá az olívaolajat (3-5 evőkanál) és a tahinit. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. Tedd néhány órára a hűtőszekrénybe, és a tetejére önts egy kevés olívaolajat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top