Hozzávalók:
2 db érett (illatos és puha) avokádó
egy paradicsom
egy fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál tejföl
citrom
csiliszósz
reszelt sajt
Elkészítés:
Az avokádót vágd félbe, és egy kés vagy kanál segítségével emeld ki a magját. Hámozd meg a héját, a húsát előbb vágd nagyobb darabokra, majd egy villával törd össze. A paradicsomot és a hagymát vágd apró kockákra, a fokhagymát reszeld hozzá, és az egészet keverd az avokádóhoz. Locsold meg egy fél citrom levével, egy evőkanál tejföllel, fűszerezd sóval, és ha van otthon, egy evőkanálnyi friss, apróra vágott korianderrel, petrezselyemmel. Robotgép segítségével turmixold össze. Ezzel készen is van a guacamole, az avokádókrém. Szendvicskenyérre kenve, reszelt sajttal bőségesen megszórva tedd a grillezőbe addig, míg a sajt megolvad rajta. Ilyen egyszerű a sajtos változata.