nlc.hu
Gasztro
Taramosalata (rózsaszínû ikrakrém)

Taramosalata (rózsaszínû ikrakrém)

A görögök híres mezedesze, ízletes, bár a kaviár miatt kicsit drága elõétele lehet bármilyen nyári fogásnak.

Hozzávalók:


• 2 db nagyobb, nem újburgonya
• 1 kis üveg vörös kaviár
• citrom
• olívaolaj


Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, majd kockára vágva, kevés sós vízzel befedve főzd puhára. Szűrd le a levét, és villával törd durván össze. Add hozzá a halikrát, egy fél citrom levét, kb. 1 dl olívaolajat, és turmixold össze. Ha szükséges, kevés olívaolaj hozzáadásával hígítható. Tálaláskor friss, apróra vágott petrezselyemmel és fekete olívabogyóval díszíthető. Hűtve tárolandó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top