Hozzávalók:
125 g natúr tejszínes krémsajt
10 dkg puha vaj
3 evőkanál nádmelasz
2 evőkanál porcukor
A vajat keverd habosra a porcukorral, add hozzá a nádmelaszt, és forgasd bele a krémsajtot is.
Tipp: Ez a krém jól illik például egy répatortához, amit püspökkenyérformában süss meg.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
10 dkg barna cukor
2 kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál vaníliaaroma, 1,5 dl napraforgóolaj, 2 tojás, 3 nagyobb sárgarépa lereszelve, 1 evőkanál kókuszreszelék.
Egy tálban dolgozd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Egy másik edényben keverd össze a folyékony hozzávalókat: a tojást, az olajat, a vaníliaaromát, és add hozzá a cukrot is, majd ezt a masszát keverd össze a liszttel. Forgasd bele a kókuszreszeléket és a reszelt répákat.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsül.