nlc.hu
Gasztro
Calzone

Calzone

A calzone a pizza kis testvére, puritánabb nevén töltött pizza. A pizzatészta felét sajttal, zöldségekkel és hússal rétegezik, majd a tészta töltetlen felületét ráhajtják, és a széleket visszahajtva bezárják és megsütik.

Olaszországban nagyon kedvelt a paradicsomos-sonkás-sajtos (mozzarella, vagy ricotta, vagy provolone) változata.
Gombás calzone
Hozzávalók: 4 kisebb gombóc pizzatészta (fél kiló lisztből), 25 dkg vegyes erdeigomba-mix, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, só, felvert tojás.

A gombát kevés olajon párold meg. Nyújsd ki a tésztát, az egyik felét kend meg a paradicsomszósszal, szórd szét rajta a gombát, fektess rá mozzarellaszeleteket. Hajtsd rá a tészta másik felét, széleit nyomkodd jól össze, tetejét szurkáld meg villával, és kend be a felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elkészül.
A paradicsomszószhoz fél fej apróra vágott vöröshagymát párolj aranysárgára kevés olívaolajon, adj hozzá 3-4 evőkanál paradicsompürét, öntsd fel 1 deci vízzel, tegyél bele sót, babérlevelet, oregánót, és forrald össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top