nlc.hu
Gasztro
Török pizza (lachmacun)

Török pizza (lachmacun)


A törökök elkészítették saját pizzaverziójukat, de a lachmacun tésztája sokkal vékonyabb, amire darált húsos feltétet tesznek, vagy „baharat” fűszerkeverékkel ízesített paradicsomos szószt, kasseri sajtot tesznek (ez a lachmacun egyik változata, a pide), és friss salátával tálalják fel.

Hozzávalók a tésztához: 1 evőkanál szárított élesztő, 1 kiskanál cukor, 125 ml meleg víz, 45 dkg liszt, 2 kiskanál só, kb. 3 dl víz.
Bárányhúsos töltelék: 35 dkg bárányhús, átdarálva, 1 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, fél csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kevés víz.
A tésztához keverd össze az élesztőt, a cukrot, a meleg vizet, és 10 percig hagyd keleszteni. Egy öblös tálba szórj 15 dkg lisztet, és keverd össze az élesztővel. Dolgozd össze, majd további 30 percig keleszd. Keverd hozzá a maradék lisztet, a sót és 3 dl meleg vizet. Robotgéppel, majd kézzel gyúrd össze, és 1 órán át pihentesd. Kézzel ütögesd, gyúrd át, formázz belőle 4 darab cipót. Pihentesd 20 percig, majd nyújsd ki nagyon vékony lapokká. Kend meg a paradicsomraguval, és szórd rá a húsos tölteléket.
A húsos töltelékhez párold meg a hagymát, majd szórd rá a darált húst, és párold addig, amíg kifehéredik, add hozzá a többi hozzávalót: az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomot, a felaprított petrezselymet, a fűszereket, és öntsd fel kevés vízzel. Addig főzd, amíg minden hozzávaló megpuhul és besűrűsödik.
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt elkészül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top