Gasztro

Kókuszgolyó

A kókuszgolyó elkészítése olyan egyszerű, hogy még egy gyereknek is sikerülni fog!

A kókuszgolyót nem mi találtuk ki, de akkor honnan származik, ez a közkedvelt desszert? Bár mi kókuszgolyónak hívjuk, eredeti neve chokladboll (csokigolyó), és Svédországból származik. Az eredeti recept szerint zabkásából, cukorból, kávéból, kakaóból és vajból készülnek a golyók, amit aztán kókuszreszelékben hempergetnek meg. A magyar verzióban a zabkását felváltotta a háztartási keksz, de az mindkettőben közös, hogy fogyasztás előtt kötelező betenni picit a hűtőbe!

A kókuszgolyó hozzávalói:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 dl főzött feketekávé
  • 2 dl langyos tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
Kókuszgolyó

Kókuszgolyó (fotó:Natasha Breen/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images)

Elkészítése:

  1. A kekszet gyúrd össze a porcukorral, a kakaóporral, locsold meg rummal, a kávéval és a tejjel. Ha még túl száraz lenne a massza, lazítsd további langyos tejjel.
  2. Formázz belőle tetszés szerinti gömböket (valaki a diónyit szereti, valaki a sárgabarack méretűt), és forgasd meg a kókuszreszelékben.

Két szuper recept, ha imádod a kókuszgolyót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top