nlc.hu
Gasztro
Barátnõk a konyhában

Barátnõk a konyhában

A barátságom Ildivel lassan 20 éve tart. Tinédzserek voltunk, amikor megismerkedtünk. Azóta már persze mindkettõnknek családja van, de szerencsére a férjeink és a gyerekeink is mély barátságot kötöttek egymással.




Naponta legalább fél órát beszélünk telefonon, mert tudnunk kell, hogy kivel mi történt az elmúlt 24 órában. Szinte nincs is az életünknek olyan momentuma, amiről ne tudna a másik, pedig merőben más életstílusban élünk.

Ildi főállású anya és háziasszony, én pedig napi nyolc órában keményen dolgozom, és csak ezután jut időm a családomra. Ezért a barátnőm szinte második anyukaként gondoskodik a gyerekeimről. Ha kell, értük megy az iskolába, vagy finomabbnál finomabb falatokkal kényezteti őket. Hát igen, remekül főz, azt meg kell hagyni. Ráadásul hihetetlenül változatosan is. Hetente elkápráztat valami újdonsággal, hiszen hatalmas receptgyűjteménye van. Általában a pénteki beszélgetéseink is a receptekről szólnak.

Tőle szoktam ötleteket kérni a hétvégi menühöz, de az is gyakran megtörténik, hogy ő kíváncsi valamelyik ínycsiklandozó receptemre. Rendszeresen cserélgetjük egymás jól bevált receptjeit, illetve újdonságait, amiket feltétlenül érdemes kipróbálni. Jó dolog, amikor az ember lányának van egy ilyen barátnője.

Persze nemcsak ötletelünk, hanem gyakran közös ebédeket is főzünk. Vasárnap délelőtt összejövünk valamelyikünk konyhájában, és amíg a gyerekek egy jót játszanak, a fiúk átbeszélik az aktuális sporteseményeket, mi ketten együtt főzőcskézünk. Közben remekül tudunk beszélgetni, hiszen mindig rengeteg témánk akad.

Az elmúlt hétvégén is csiszolgattuk a konyhai tudományunkat. Ildi egyik új receptszerzeményét próbáltuk ki, és bizony nem csalódtunk. Sajtos-spenótos pulykamelltekercsek, amit krumplipürével tálaltunk. A desszert receptje viszont az én recepttáramból került elő.

Mindkettő csodásan sikerült, és mint általában, most is nagy sikert arattunk. A férjeink és a gyerekeink egy-egy ilyen közös ebéd után azt hangoztatják, hogy a receptjeinkkel és a főzési tudományunkkal is kiegészítjük egymást, mint sok más dologban az élet többi területén.











Lepd meg barátnődet egyik kedvenc recepteddel, és nyerjetek mindketten a Knorr Rafinéria Receptbarátnők nyereményjátékán! »»»


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top