nlc.hu
Gasztro
Parajos zsemlegombóc

Parajos zsemlegombóc

Hozzávalók:

• 2 db zsemle (vagy 10-15 dkg zsemlemorzsa)
• 2 tojás
• 8 dkg fagyasztott parajpüré, felengedve
• 10 dkg vaj
• só, bors
• 1 dl tej

A zsemlét tépkedd darabokra, és áztasd be a tejbe. Amikor megpuhult, nyomkodd ki belőle a nedvességet, és kevés vajon pirítsd meg. Öntsd át egy öblös tálba, add hozzá a lecsöpögtetett parajpürét, a tojásokat, és ízesítsd sóval, borssal. Formázz belőle gombócokat (ha nem elég formázható, akkor kevés zsemlemorzsa belekeverésével tovább lehet sűríteni), és lobogó sós vízben főzd puhára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top