nlc.hu
Gasztro
Vegetáriánus fõzõtanfolyam

Vegetáriánus fõzõtanfolyam

Az indiai vegetáriánus konyha a világ egyik legváltozatosabb, legízletesebb és legszórakoztatóbb fõzési hagyománya. A tanfolyamok során a résztvevõk megismerkedhetnek a vegetarianizmus erkölcsi és egészségügyi vonatkozásaival.

A hamarosan induló főzőtanfolyamon megismerkedhetnek a hagyományos főzési technikák és a fűszerezés alapelveivel és fogásaival, valamint a tipikus indiai fogások receptjeivel és elkészítési módjával elméletben és a gyakorlatban is.

A receptek között gyakori konyhatechnikai eljárások is szerepelnek, pl. a ghí (tisztított vaj), házi sajt, házi joghurt előállítása, a leggyakoribb indiai tésztafélék és édességek elkészítésének fogásai, valamint a zöldségételek és rizsek készítésének titkai.





A megadott alapreceptek tetszés szerint szinte a végtelenségig variálhatók, a szezonnak, az igényeknek és a pénztárcánknak megfelelően, és segítségükkel könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetünk az asztalra. A tanfolyam nem korlátozódik az indiai konyha receptjeire, de ezeket a fogásokat megismerve az európai (magyar, olasz stb.) konyhák étkeit is elkészíthetjük a hús és más, egészségtelen alapanyagok kihagyásával vagy helyettesítésével. A tanfolyamon elsajátíthatjuk még a táplálkozás jógáját is, vagyis azt a folyamatot, mely által az elkészített ételeket Istennek felajánlva azokat karmamentessé tehetjük.

A civilizált élet a civilizált táplálkozással kezdődik, ezért semmiképpen sem érdemes kihagyni ezt a tanfolyamot, akkor is, ha komolyan gondoljuk a vegetarianizmust, és akkor is, ha csupán egy különleges gasztronómiai élmény után áhítozunk.


A tanfolyam hétköznap délután (általában 18 órai kezdettel) (6 alkalommal) zajlik. Az egyes foglalkozások alkalmával elkészült ételeket a résztvevők közösen fogyaszthatják el.

A tanfolyam időpontjáról előre értesítjük a jelentkezőket.
A tanfolyam költsége 18 000 Ft, mely magában foglalja a tanfolyami jegyzet, valamint a főzés után közösen elfogyasztott ételek árát is.





Jelentkezés személyesen az Atma Centerben (Budapest V. ker., Vigyázó Ferenc u. 4.), vagy Szabó Tündénél telefonon vagy e-mailben.
Telefon: 269-1625, 06-30-418-3461   
E-mail: atma_center@vipmail.hu 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top