nlc.hu
Gasztro
Boszorkánykonyha

Boszorkánykonyha

13 éves voltam, amikor elõször álltam a konyhában, kezemben a fakanállal. Egyedül. Anyu és apu dolgoztak, én pedig úgy döntöttem, meglepem õket egy finom ebéddel.




Szerencsére előző nap anyuval voltam bevásárolni, így tudtam, hogy csirkecomb van otthon. Valamit abból kellett kitalálni. Gondoltam, a rántott csirkecomb remek ebéd.
Persze azt nem igazán tudtam, hogyan kell elkészíteni, de hát annyit segítkeztem már a tűzhelynél, hogy gondoltam nem lesz gond belőle. Szépen bepaníroztam a húsokat, azután gyönyörű aranysárgára sütöttem. Megterítettem, és vártam a hatást. A szülők nagyon boldogok voltak, és farkaséhesen nekiültünk az ebédnek. Sajnos a húst olyan hirtelen sütöttem ki, hogy belül nyers és rágós maradt. A szüleim persze úgy ették, mintha a világ legfinomabb ebédjét készítettem volna el.
Én pedig csalódott voltam, hogy az első kísérletem balul sült el.
Másnap viszont az anyukám meglepett egy vastag füzettel. Azt mondta, ez lesz az én receptesfüzetem, amiből majd akár az én lányom is megtanulhat főzni, meg persze én is.
Innen azután beindult a receptgyűjtés. Először begyűjtöttem az édesanyám által készített ételek leírását. Később az osztálytársnőimmel kezdtük csereberélni a különböző sütik elkészítési módját, illetve minden vendégségben lekörmöltem az éppen elfogyasztott ételek receptjeit. És gyakoroltam rendületlenül. Először anyuval, később pedig a barátnőimmel vagy egyedül próbáltam a szakácsművészet mesterévé válni. Miután férjhez mentem, a férjem kedvenceit is átírogattam az anyósomtól, és persze már „rutinos szakácsnőként” mindig újabb és újabb receptek után kutattam, hogy a páromat meglephessem valami új ínycsiklandozó falattal.

Szerencsére olyan barátnőim vannak, akik szívesen kísérleteznek a konyhában, így nem nagy kaland beszerezni valami újabb finomság részleteit. Ráadásul amióta betört az internet az életünkbe, másodpercek alatt küldhetjük át egymásnak az újdonságokat. És persze küldjük is.

Az anyutól kapott füzet mellett már másik két füzet is megtelt receptekkel. Sőt, nem csak receptek, de különleges fortélyok és rafinériák is tarkítják már a füzetem. Ezek adják az én „boszorkánykonyhám” varázslatait, amit a gyerekeim már próbálnak ellesni.

Hát igen, minden háziasszonynak megvannak a titkai, amivel a gyomron keresztül a szerettei szívéhez próbál eljutni. Nekem is, de majd amikor eljön az ideje, továbbadom a lányomnak én is.











Lepd meg barátnődet egyik kedvenc recepteddel, és nyerjetek mindketten a Knorr Rafinéria Receptbarátnők nyereményjátékán! »»»


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top