nlc.hu
Gasztro
Vajas-sajtos pogácsa

Vajas-sajtos pogácsa

Hozzávalók:


• 60 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 1 evőkanál só
• 2 tojássárgája + 1 a tetejére
• 1 dl tej
• 1 kiskanál cukor
• 25 g élesztő
• 1,5 dl tejföl



Az élesztőt futtasd meg a cukros langyos tejben. A vajat morzsold össze a liszttel, majd keverd hozzá a sót, a tojássárgákat és az élesztőt. Dolgozd bele a tejfölt is. Alaposan gyúrd át egészen addig, amíg könnyedén elválik az edény falától és a kezedtől. Takard le konyharuhával, és pihentesd egy órán át.
Hajlítsd be egyenlő arányban jobbról és balról: először az egyik oldalát, majd rá a másikat, hogy három egyenlő méretű réteget kapj. Ezt végezd el háromszor, 15 perces pihenőidőkkel. Ezután nyújtsd ki a tésztát úgy 2 centi magasan, tetejét recézd ki egy késsel vagy pogácsaszaggatóval, és szaggass belőle pogácsákat. Kend meg egy tojássárgájával, és szórj rá egy kevés reszelt sajtot is. Előmelegített sütőben a pogácsák kb. 25 perc alatt megsülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top