Gasztro

„Biotermék földtõl az asztalig”

A Biokultúra Szövetség idén is országos rendezvényt szervez ezúttal Budapesten, a Biobúcsút. A biotermék kiállításon és vásáron kóstolással, gyerek- és kulturális programokkal várnak mindenkit egész nap.

A délelőtt folyamán a látogatók előadássorozatot hallgathatnak meg „Biotermék a földtől az asztalig” címmel, ahol az előadók által végigkövethetik a biotermékek útját a földtől a fogyasztó asztaláig. Délutánra változatos programokkal, vetélkedőkkel, versenyekkel várnak minden korosztályt.


A 2007. október 14-én vasárnap 9 óra 30-tól 18 óra 30-ig tartó Biobúcsú látogatása ingyenes.

Programok

A rendezvény sztárvendége Halász Judit színművésznő, aki a délután folyamán egyórás élőkoncertet ad. A Biobúcsú végén Forgó Rózsa Néptáncegyüttese és Zenekara tart egyórás néptáncbemutatót, majd zárásig táncházat. A rendezvény műsorvezetője Vízy András.
A zene és tánc mellett kézműves foglalkozásokkal és játékokkal szeretnénk az itt töltött napot felejthetetlenné tenni.
A programok mellett az egész nap működő biovásárt feltétlenül érdemes felkeresni, mivel a gazdag árukínálat mellett az árusok finomabbnál finomabb bioételekkel látják majd vendégül a látogatókat. A rendezvény ingyenesen látogatható.
A kiállítói sátrakban elsősorban ellenőrzött biogazdáknak kínálunk bemutatkozási, kóstolási és árusítási lehetőséget, 3000 Ft/asztal díj ellenében.

További programok

• Egész nap biovásár és biotermék-kóstoltatás: Az ország egész területéről érkező biogazdák várják biotermékeikkel az egészséges életmód iránt érdeklődőket.
• Gyereksarok: Külön teremben a gyermekeket mesével, rajzolással, arcfestéssel, kézműves foglalkozással várjuk. Amíg a szülők körbenéznek, addig a gyerekekre óvónők vigyáznak.
• Csúzlizda: Paprika Jancsi csúzlizdájában a gyerekek dióval lövöldözhetnek bábukra.
• Bio-totó: Érkezéskor a regisztrációnál minden kedves vendégünket játékra hívjuk, melyben különböző biotermékekhez kapcsolódó kérdésekre kell megkeresni a választ. A helyesen kitöltők között három “bio-ajándékkosarat” sorsolunk ki.


Helyszín: Budapest, Városligeti Petőfi Csarnok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top