Gasztro

Gesztenyével töltött túrógombóc


Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 1 evőkanál margarin, 5 evőkanál búzadara, egy csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
A töltelékhez: 25 dkg édes gesztenyemassza, 1 evőkanál tejszín.
A mázhoz: 5 dkg margarin, babapiskóta lereszelve, megdarálva.
Öntet: vaníliasodó, vaníliapuding vagy gyümölcsöntet.
A tojások sárgáját keverd össze a cukorral és a megolvasztott margarinnal. Add hozzá a túrót, a búzadarát és a sót. Dolgozd össze a masszát, majd forgasd bele a tojások keményre vert habját is. Pihentesd a tésztát hűvös helyen, lehetőleg egy-két órán át, hogy a dara megduzzadjon. A gesztenyemasszát lágyítsd kevés tejszínnel, és készíts kisebb golyókat belőle.
A tésztamasszából formázz gömböket, nyomkodd laposra, és tegyél a közepébe egy gesztenyegolyót. Gondosan burkold be a gombócokat, és lobogóan forró, enyhén sós vízbe tedd főni. Akkor lesz jó, amikor a gombócok megdagadnak, és feljönnek a víz felszínére. Ekkor főzd még további 4-5 percig, majd emeld ki őket egy szűrőkanállal. Csöpögtesd le, és hempergesd meg a darált babapiskótában. Tálaláskor önts mellé vaníliaöntetet vagy gyümölcsszószt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top