Gasztro

Gõzgombóc mákkal, dióval megszórva

Hozzávalók:


• 5 dkg friss élesztő,
• 5 dl langyos tej,
• 1 + 2 evőkanál cukor,
• 60 dkg liszt,
• 3 tojás,
• 1 kiskanál só,
• 5 dkg vaj,
• darált dió vagy darált mák,
• porcukor



Az élesztőt futtasd meg 2 dl langyos, cukros tejben. A lisztet keverd össze a megfuttatott élesztővel, a tojásokkal, egy csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral és a maradék 3 deci langyos tejjel. Gyúrd át a tésztát, ha szükséges, adj hozzá nyugodtan még 1-2 kanál lisztet is, majd pihentesd egy órán át.

Egy lábosban kezdj el vizet forralni. Szorgosan fedd be konyharuhával vagy steril textilpelenkával.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd vastagra a tésztát, majd szaggass belőle kisebb golyókat.

Gőz fölött, a konyharuhára téve főzd ki a gombócokat, majd a kifőtt gombócokat forgasd meg olvasztott vajban.

Tálaláskor szórd meg cukorral elkevert mákkal vagy dióval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése