Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
2 db tojás,
2 evőkanál tejföl,
5 evőkanál búzadara,
egy csipetnyi só,
5 evőkanál porcukor
A töltelékhez: 10 dkg marcipánmassza, 1 tábla étcsokoládé, 2 evőkanál porcukor, 0,5 dl tejszín.
A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 evőkanál zsemlemorzsa, porcukor.
Öntet: vaníliasodó, vaníliapuding vagy gyümölcsöntet.
A tojások sárgáját keverd össze a cukorral, add hozzá a túrót, a búzadarát, a sót és a tejfölt. Dolgozd össze alaposan a masszát, majd forgasd bele a tojások keményre vert habját is. Tedd félre a tésztát hűvös helyre, legalább egy órára.
A töltelékhez az étcsokoládét reszeld le, és dolgozd, gyúrd össze a marcipánnal, a porcukorral, közben a tejszín hozzáadásával lágyíthatod a masszát. Készíts belőle kisebb golyókat.
A túrós masszából formázz egyforma méretű gömböket, lapítsd szét a tenyereddel, és a közepébe tegyél egy marcipános golyót. Gondosan burkold be a gombócokat, és lobogóan forró, enyhén sós vízbe tedd be főni. Amikor a gombócok megdagadnak, és feljönnek a víz felszínére, főzd még további 4-5 percig, majd emeld ki őket egy szűrőkanállal.
Csöpögtesd le, és hempergesd meg a vajban (kb. 4-5 dkg) megpirított zsemlemorzsában (kb. 5 dkg).
Tálaláskor szórd meg porcukorral.