Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
40 dkg bárányhús (de lehet marha, sertés vagy akár csirke is) 1 centis kockákra vágva
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
fél zellergumó
3-4 szem burgonya
kész korpacibere
2 dl tejföl
liszt
citrom
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon fonnyaszd meg, majd dobd rá a kisebb kockákra vágott húst. Önts alá egy kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. (Csirkehús esetén nem szükséges előpárolni, mert az a zöldségekkel együtt, rövidebb idő alatt megpuhul.) A megtisztított zöldségeket vágd fel kisebb darabokra, és add a húsos alaphoz. Főzd együtt, majd add hozzá a fűszereket is, és öntsd fel kevés vízzel (kb. fél liter). Párold puhára a hozzávalókat, és öntsd fel egy kevés ciberelével. Ha elkészült, sűrítsd tejföllel elkevert ciberelével.