nlc.hu
Gasztro
Szoljanka

Szoljanka

A leves egyszerûbb változata készülhet hús nélkül is, savanyú káposztával. Ebben az esetben a káposztát alaposan át kell mosni, és egy kissé összevagdosni. A levest különbözõ vékonyra felszeletelt zöldségekkel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller és gomba) lehet dúsítani, tartalmasabbá tenni.

Hozzávalók:


• 40 dkg marhahús (comb, lábszár vagy lapocka)
• 1,5 liter húsleveslé
• 1 fej apróra vágott vöröshagyma
• 20 dkg főtt füstölt sonka
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 1 pár virsli
• 3-4 db kicsi ecetes uborka
• 1 evőkanál kapribogyó
• 5-6 szem olajbogyó
• 4 evőkanál tejföl vagy tejszín
• citrom, bors
• babérlevél, petrezselyem



A húst vágd fel kisebb kockákra, és pirítsd meg 3-4 evőkanál olajban. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a felkockázott sonkát. Ezt is pirítsd le. Tedd bele a karikára vágott virslit, majd öntsd fel egy liter húleveslével (vagy víz és húsleveskocka keverékével). Főzd tovább, amíg az összes hozzávaló megpuhul. Úgy 30-40 perc múlva, a főzés vége felé tedd bele az olajbogyót és az uborkát apróra vágva, a kapribogyót, a babérlevelet, és fűszerezd sóval, borssal. Tálalás előtt kanalazz bele egy kevés tejfölt, és ízesítsd cikkekre vágott citromkarikával, díszítsd petrezselyemzölddel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top