Hozzávalók:
1 csésze hajdina
1 nagyobb burgonya
2 szál sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
fél zellergumó
egy maroknyi zöldborsó
1 közepes fej hagyma
negyed szál lángolt kolbász
só
tejföl
liszt
pirospaprika
Előkészületek: áztasd be hideg vízbe a hajdinát, tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket, karikázd fel a kolbászt.
Kevés olajon párold meg a felaprított vöröshagymát, add hozzá a többi zöldséget, és párold-pirítsd tovább őket. Öntsd fel egy liter hideg vízzel, és add hozzá a hajdinát is. Amikor minden hozzávaló megpuhult, keverd bele a kolbászt, főzd együtt egy rövid ideig, majd rántsd be paprikás rántással: ehhez kevés zsiradékon pirítsd meg a lisztet, és szórd rá a paprikát, majd keverd csomómentesre kevés vízzel és leveslével. Habverő segítségével dolgozd bele a levesbe.