nlc.hu
Gasztro
A McCafé ajánlja: válassz a hangulatodhoz illõ kávét!

A McCafé ajánlja: válassz a hangulatodhoz illõ kávét!

Azt mondják, kávés nemzet vagyunk. És bizony reggel, az elsõ kávédat szorongatva nálad jobban ezzel senki sem érthetne egyet.




Főleg, ha abba a típusba tartozol, akinek csak egy jó fekete után indul be a napja. Ha most bólogatsz, akkor azt a McCafét, amelyik munkába menet éppen útba esik, egyenesen neked találták ki! Ha betértél, számtalan kávékülönlegességből válogathatsz.
Kérheted az eszpresszót kevés gőzölt tejjel megbolondítva, így készül a „flat white”, ahogyan az avatottak hívják. Ha biztosra akarsz menni, vagy még túl álmos a reggel, igyál egy hosszúkávét, a „long black” garantált ébresztő!

Aztán van, aki az ebéd utáni kapucsínóra esküszik. De nem csak úgy futtában ám, hiszen a kávézás alkalom. Napközben egykönnyen felpörget egy finom tejeskávé, a „latte”, vagy ha ütősebbre van szükséged, válaszd a macchiatót, ami egy erős eszpresszó kis tejhabbal díszítve. Vannak napok, amikor ennél is többre, egy kis kényeztetésre vágysz: ha a legjobbat szeretnéd, egy latte macchiatót ajánlunk. A „csíkos” kávé nemcsak finom, de szép is, a kávék királynője. Mézzel igazi energiabomba!








Borongós a kedved? Levertségre egy mocchacino a tuti ellenszer. Meglátod, nincs az a sötét felhő, amit egy csupa csoki sütemény ne üldözne el! Merengős, nosztalgikus hangulathoz pedig bécsi kávé dukál, az üvegpohárban felszolgált tejszínhabos kávé épp olyan, ahogyan anyáink szerették, csak az övék nem biztos, hogy ennyire jó minőségű, frissen őrölt arabica kávéból készült.







Vajon ezek után érhet-e még meglepetés, ha a csészédben gőzölgő-illatozó italról van szó? Ha ránk bízod magad, a McCaféban úgy készítjük el a kávédat, ahogyan még nem próbáltad!

Ízlelj, tesztelj, kísérletezz velünk:

1. Igyál egy karamelles latte macchiatót.
2. A kapucsínóba vagy tejeskávéba kérj amarettót: a költemény a marcipán ízére fog emlékeztetni.
3. Szereted az ír kávét? Próbáld ki a bécsi kávét irish cream aromával, nem fogsz csalódni!
+ 1: Kóstold meg a mogyorósziruppal ízesített forró csokit!

Ha egyszerre nem sikerül mindent kipróbálni, akkor se csüggedj, gyere máskor is!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top