nlc.hu
Gasztro
Carte d’Or Álomkarácsony

Carte d’Or Álomkarácsony

Közeledik a szeretet ünnepe, és az ezzel járó elõkészületek. Lassan mindenki tervezgetni kezdi, hogy mivel lepje meg szeretteit, rokonait, barátait karácsonykor.




Hűvösödik az idő, egyre hosszabbak az éjszakák, talán nincs is ilyenkor jobb, mint a meleg szobában egy csésze forró teával tervezgetni az elkövetkező heteket, hónapokat. Lehet, hogy most még távolinak tűnik a karácsonyfa állítás időpontja, de nagyon hamar eljön az ideje, és sokkal jobb alaposan rákészülni, mint az utolsó napokban a tömeggel együtt sodródni a városban.

A Carte d’Or háza táján is itt a karácsony, sok-sok meglepetéssel készülünk számodra már most.

Először is új, karácsonyi nyereményjátékot indítottunk a Carte d’Or Desszert Klubján, a www.jegkremdesszert.hu  weboldalon. Mire költenél 200.000 forintot karácsonykor? Lecserélnéd a ruhatárad? Meglepnéd magad egy új bútorral? Talán elutaznál a szeretteiddel? Esetleg nekik vennél apróságokat? Vagy tartanál egy nagy közös vacsorát, ahol mindenki, aki neked fontos, ott lehet?
A képzeletednek most semmi nem szabhat határt! Hogyha leírod a www.jegkremdesszert.hu  weboldalon az Álomkarácsonyodat 2007. november 15-ig, lehetőséged nyílik megnyerni az álomösszeget.
A 10 legjobb pályázatot november 20-tól lehet megtekinteni az oldalon, és indul a szavazás, mivel a Desszert Klub tagjai döntenek a győztes pályaműről. Aki a legtöbb szavazatot kapja december 10-ig, még karácsony előtt gazdagabb lesz 200.000 forinttal. Természetesen a szavazók is nyerhetnek: közöttük 10 db 10.000 forintos IKEA vásárlási utalvány talál gazdára!







Másodszor, termékeinket tekintve is a közeledő karácsonyra fordítottuk figyelmünket és megkerestük azt a desszertet, amely nem csak beleillik a 2006 óta oly népszerű Carte d’Or Gerbeaud termékcsalád portfoliójába az Eszterházy szelet, Zserbó, Rákóczi túrós és Fekete-erdő torta mellé, hanem egyúttal igazi karácsony hangulatot ad vissza ízeivel. Az almás rétesre esett a választásunk, amelynek jégkrémből megformált változatát ezúttal is a Gerbeaud Ház főcukrásza, Kovács Sándor receptje alapján készítettük el, a végeredmény pedig magáért beszél: a Carte d’Or Gerbeaud Almás rétes jégkrémdesszert lágy almás-fahéjas jégkrém, amely az almaszósz és mogyoródarabok különleges harmóniája által válik feledhetetlenné.

Harmadszor pedig, egy különleges ajándékkal is kedveskedünk a jégkrém és Carte d’Or-rajongóknak. Karácsonyra kiadjuk az oly népszerű Jégkrémdesszertek című receptkönyv második kötetét, még több izgalmas jégkrémes recepttel, ínycsiklandó finomsággal, eredeti, kreatív ötlettel, szenvedélyes ízekkel. Válogass kedvedre a gyönyörű fotókkal illusztrált jégkrémdesszert receptek között, kápráztasd el családod, barátaid egy-egy csodás jégkrémes desszerttel. Biztosan minden alkalomra találsz egy-egy kiváló receptet, az öt perc alatt elkészíthetőtől egészen a kreatív, lenyűgöző desszertcsodákig.







Kellemes Ünnepeket kíván a Carte d’Or!

Íme két ínycsiklandó recept az új Carte d’Or Jégkrémdesszertek című receptkönyvből:

A legjobb karácsonyi desszertek Almás rétes jégkrémre


Almás rétes recept 1.





A kiváló recept az, amelyik könnyen elkészíthető, és egyben elkápráztat egyszerűségében is. Ehhez a recepthez helyezzünk egy szép tányér közepére egy szelet almás retest és mellé egy nagy gombóc Carte d’Or Almás rétes jégkrémet. A finom desszertet díszítsük friss almaszeletekkel, almachipsszel, örölt fahéjjal, csokoládédísszel, mentalevéllel. Méltán lesz a legszebb karácsonyi desszert, hiszen csupa valódi karácsony ízt kombinálunk benne, egyben fenséges látványt nyújtva vendégeinknek.

Carte d’Or-tipp: Ha nem tudunk beszerezni a képen látható csokoládédíszhez hasonlót, díszítsük nagy lyukú reszelő segítségével készített keserűcsoki-forgáccsal.




Almás rétes recept 2.





Egy tányér két szélét letakarjuk zsírpapírral és tölcsérből folyékony csokoládédíszítést nyomunk a desszertkép szerint a tányérra vízszintesen, majd függőlegesen. Elvesszük a zsírpapírokat, és egy nagy gombóc Carte d’Or Almás rétes jégkrémet helyezünk a függőleges csokoládécsíkok közepére. A gombóc mögé nagy lyukú reszelő segítségével készített fehér csokoládéból forgácsot helyezünk és örölt fahéjjal díszítjük. A gombóc mellé kétoldalra legyező alakban cukorban karamellizált almaszeleteket helyezünk, a gombóc elé pedig egy mini almát, akár befőttet teszünk.

Carte d’Or-tipp: az almaszeleteket még forrón tegyük a jégkrém mellé és tálaljuk azonnal. Fantasztikus élményt nyújt együtt a forró karamelles alma és a hűvös, lágy jégkrém.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top