nlc.hu
Gasztro
Burgonyás-szalonnás frittata

Burgonyás-szalonnás frittata

Hozzávalók:

• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 nagy fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve
• 5 szelet angolszalonna (350 g), durvára vágva
• 2 teáskanál zúzott fokhagyma
• 1 kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
• 6 tojás
• 2 evőkanál víz







Az olaj felét hevítsük fel egy nagy (28 cm átmérőjű) teflonserpenyőben, dobjuk bele a hagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a burgonyát, és az egészet pároljuk további
tíz percig, amíg a burgonya is puhára fő.
Ezután öntsük a burgonyás keveréket egy tálba, a serpenyőt töröljük tisztára, majd öntsük bele a maradék olajat, végül egyenletesen oszlassuk el benne a burgonyát. A tojást a vízzel verjük fel, majd öntsük ezt is a serpenyőbe.
A frittatát alufóliával lefedve, alacsony lángon, kb. nyolc-tíz percig süssük, míg az alja megpirul. Ezután tegyük forró grillsütőbe, és süssük tovább, amíg a teteje is megpirul. Zöldsalátával tálaljuk.

Négy adag lesz belőle.
Adagonként 25 g zsírt,
2049 kJ (489 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 40 perc.










Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák


Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket.
Kiadja: Aréna 2000
Még többet a kiadványról! Katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top