nlc.hu
Gasztro
Francia libakása

Francia libakása

Hozzávalók:

4 darab libacomb
40 dkg libamáj
10 dkg libazsír
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb darab sárgarépa
1 darab petrezselyemgyökér
¼ szelet zellergumó
2 fej gomba
10 dkg cukorborsó
40 dkg rizs
só, tört bors, petrezselyem

A libacombok húsát fejtsd le a csontról, és vágd fel kisebb kockaformára. A felhevített libazsíron fonnyaszd aranysárgára az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a feldarabolt libahúst, ezt is pirítsd meg, majd öntsd fel kevés vízzel vagy húslével. Fedővel fedd le, és lassan párold. Ezalatt vágd fel kisebb darabokra a megtisztított zöldségeket, és add a félpuhára párolódott húshoz. Szórd bele a zöldborsót is, és párold tovább, mindig csak annyi lével, amennyi éppen elfedi. Hagyd, hogy az egészről a lé elpárologjon és a hús a zsírjára süljön. Keverd bele a megmosott és lecsepegtetett rizst. Pirítsd át az egészet, és ismét öntsd fel másfélszer annyi vízzel vagy húslével. Forrald fel, ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, és öntsd át egy jénai tálba. Tedd rá a fedelét, és helyezd be a sütőbe, ahol 35-40 perc alatt puhára párolódik.
A libamájszeleteket kevés libazsíron süsd ropogósra, és helyezd a ludaskása tetejére. Locsold meg a sütésből visszamaradt zsiradékkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top