nlc.hu
Gasztro
Gombás-cukkinis omlett

Gombás-cukkinis omlett

Hozzávalók:

• 10 g vaj
• 1 teáskanál zúzott fokhagyma
• 25 g csiperkegomba, vékonyra szeletelve
• 50 g reszelt cukkini
• 1 mogyoróhagyma, finomra vágva
• 2 tojás
• 1 evőkanál víz
• 30 g reszelt cheddar sajt








Olvasszuk fel a vaj felét egy kis teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a csiperkegombát és a fokhagymát, és folyamatosan kevergetve addig süssük, amíg a gomba épp hogy megpirul.
Adjuk hozzá a cukkinit, illetve a hagymát, és időnként óvatosan megkeverve pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Az elkészült zöldségeket tegyük félre.
A tojást a vízzel verjük fel, majd dolgozzuk össze a reszelt sajttal. A maradék vajat is olvasszuk fel, öntsük hozzá a tojást, és közepes lángon süssük, amíg szinte teljesen megszilárdul. Az omlett egyik felére borítsuk rá
a zöldségkeveréket, és hajtsuk rá a másik felét is.
Az elkészült omlettet óvatosan csúsztassuk tányérra, és már fogyaszthatjuk is.

Egy adag lesz belőle.
Adagonként 29,9 g zsírt,
1506 kJ (360 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 20 perc.











Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák


Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket.
Kiadja: Aréna 2000
Még többet a kiadványról! Katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top