Hozzávalók:
10 g vaj
1 teáskanál zúzott fokhagyma
25 g csiperkegomba, vékonyra szeletelve
50 g reszelt cukkini
1 mogyoróhagyma, finomra vágva
2 tojás
1 evőkanál víz
30 g reszelt cheddar sajt
Olvasszuk fel a vaj felét egy kis teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a csiperkegombát és a fokhagymát, és folyamatosan kevergetve addig süssük, amíg a gomba épp hogy megpirul.
Adjuk hozzá a cukkinit, illetve a hagymát, és időnként óvatosan megkeverve pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Az elkészült zöldségeket tegyük félre.
A tojást a vízzel verjük fel, majd dolgozzuk össze a reszelt sajttal. A maradék vajat is olvasszuk fel, öntsük hozzá a tojást, és közepes lángon süssük, amíg szinte teljesen megszilárdul. Az omlett egyik felére borítsuk rá
a zöldségkeveréket, és hajtsuk rá a másik felét is.
Az elkészült omlettet óvatosan csúsztassuk tányérra, és már fogyaszthatjuk is.
Egy adag lesz belőle.
Adagonként 29,9 g zsírt,
1506 kJ (360 kcal) energiát tartalmaz.
Elkészítési idő: 20 perc.
Ízvarázs füzetek: Villámgyors ebédek és vacsorák Felgyorsult világunk az étkezésünkre is kihat: gyakran fogalmunk sincs, mi az, ami könnyen elkészíthető és még ízletes is. A Villámgyors ebédek és vacsorák azonnali megoldást kínál, hiszen a receptjei nem igényelnek különösebb előkészületeket. Kiadja: Aréna 2000 Még többet a kiadványról! Katt ide! |